تجارت غذا در پیاده رو های بندرعباس/ عدم نظارت مسئولان بهداشت بر سلامت مردم
توزیع غذا در خیابان های بندرعباس دیگر به امری عادی بدل شده و ظاهرا برای هیچ ارگانی سلامت مردمی که از این غذاها تغذیه میکنند اهمیت ندارد و نظارتی بر فروش غذا به صورت دست فروشی در بندرعباس صورت نگرفته است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز،یکی از مواردی که باعث نگرانی عوام مردم در بندرعباس شده است مسئله فروش غذا به دست، دست فروشان در خیابان هاست. این مورد یکی از چندین مورد نگران کننده ای است که بسیار حائز اهمیت می باشد.
دستفروشی به عنوان یکی از نگران کننده ترین معضلات اجتماعی بدون نظارت مستمر، محل عرضه کالاهای غیر مجاز، فروش غیر مجاز مواد خوراکی ، غذایی و… می باشد که مشکلات عدیده ای را در سیمای شهری، تردد عابران در معابر شهر و ایجاد معضلات ترافیک شهری بوجود می آورد.
پدیده ای که توازن اجتماعی، فرهنگی شهر را بهم ریخته و به عنوان یک شاخص نامطلوب شهری به چشم می آید. عدم مدیریت، نظارت وبرنامه ریزی مدون از سوی مدیران مربوطه موجب گسترش دست فروشی در شهرها گردیده به صورتی که در برخی از شهرها خرید و فروش و گردش مالی از مغازه ها خارج شده و به حاشیه خیابان ها سوق داده شده اند، نهایتا آنچه که سیمای شهر از آن بهره مند می گردد شلوغی، آشفتگی، بی سروسامانی خیابان ها و ترافیک می باشد که از معضلات شهری محسوب می گردد.
از سویی دیگر دستفروشان جمعیتی هستند که در شکاف طبقاتی جامعه دچار رانش طبقاتی شده اند. وقتی پای صحبت دستفروشان می نشینیم مسئله اصلی را نیاز به کار و نبود منبع درآمد ثابت و پایدار عنوان می کنند، عواملی که باعث می شوند تا دربسیاری از موارد نگاه نامناسب جامعه را به جان بخرند تا برای گذران زندگی دچار بحران نشوند. بنابراین باید عنوان کرد دستفروشی معضل جامعه نیست بلکه نیاز جامعه است. نیازی که مدیریت شهری در برخورد با این نیاز سرگردان است و هنوز تکلیفش را مشخص نکرده است.
صدای همهمه و آواز، جمعیت انبوهی که راه رفت و آمد را سد کرده اند، ظرف های غذا و مواد غذایی و خوراکی های چیده شده، این شرح حال کمربندی ها و حاشیه های خیابان های بندرعباس است که حالا دیگر پای ثابت دست فروشان هستند.
این کار به ظاهر معمولی و که شاید بعضی ها اصلا به آن اهمیت ندهند که این باعث تاسف بسیار است زیرا این غذاها ممکن است ناقل بیماری های حاد باشند و حتی ممکن است باعث مسمومیت هم شود شاید دلمان بسوزد و بگوئیم بیچاره است و برای امرار معاش این کار را می کند و حتی ممکن است از او خرید هم بکنیم اما به اتفاقات ناگوار بعد از آن هم باید اندیشید.
در کنار برخی خیابان ها مشاهده میشود که غذاهایی به قیمت ارزان روی زمین و کف خیابانها به مردم میفروشند اما مگر با چنین قیمتهایی میتوان غذای سالم تهیه کرد؟ یا در مواردی مشاهده شده که پوست و ضایعات مرغ را با خون درون آن و سویا مخلوط میکنند و بهعنوان گوشت چرخکرده به خورد مردم میدهند که ضرورت دارد هر چه سریعتر وزارت بهداشت و شهرداریها با این معضل اجتماعی برخورد کنند.
فروشندگان دوره گردی که کف پیاده روها، روی چرخ دستی ها، پشت خودروها وحتی موتور ۳ چرخه های باربر، بساط می کنند. کاری که به یک معضل شهری تبدیل شده و به گفته دست فروشان به علت بیکاری و سود خوبی که دارد، هرروز دست روی دســت دستفروشی زیاد می شود ، اگر چه تعدادی از شهروندان به علت دردسترس و ارزان بودن از حضوردست فروشان و خرید از آنان راضی اند اما تعداد زیادی از آنان هم وجود دست فروشان را درپیاده روها و حاشیه خیابان ها دردسر ساز دانسته و از سد معبر، آلودگی صوتی و اجناس و مواد غذایی بی کیفیتی که توسط آنها ارائه می شود گله مندند.
البته درست است که اینان برای در آوردن هزینه های زندگی خود و خانوادشان این کار را می کنند اما سلامتی هم مهم است، در واقع مسئولین ما باید به این فکر باشند تا روزنه کار و امیدی به آنان بدهند و هم بقیه اقشار را از نگرانی در بیاورند زیرا ممکن است کسی بدون آگاهی و با خرید همین غذاها روانه بیمارستان شود.
البته می توان به این نتیجه هم رسید که ممکن است در کنار فروش همین غذاها بسیاری چیزهای خطرناک دیگر هم به فروش برسد و افراد جامعه را تهدید کند. شاید در تهیه این غذاها مواد ناسالم استفاده شود و یا حتی موادی که تاریخ مصرفشان گذشته است.
پس باید نگاهی بیندازیم به این شغل پر مخاطره در جامعه بندرعباس. در چنین روزهایی که ساحل خلیج فارس پذیرای مهمانان و گردشگران است به این موضوع بیشتر باید توجه شود زیرا احتمال خرید این غذا توسط مسافرین بسیار زیاد است.
رسیدگی به این معضل در بندرعباس وظیفه ی بهداشت و شهرداری است، امید است به این مشکل توجه بیشتری شود و دستورات لازم مبذول شود.
انتهای پیام/