به جا آوردن سنت اعیاد مذهبی در هرمزگان
دو عید بزرگ و مذهبی یعنی عید فطر و عید قربان نیز در بندرعباس بر اساس دیرین برگزار می شود که به گذشته و سنت ها بر می گردد و نسل به نسل منتقل شده و به زمان حال رسیده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز، در هرمزگان از گذشته تا کنون رسم هایی به جا مانده است که به سنت بر می گردد و نسل به نسل منتقل شده تا به زمان حال رسیده است ، دو عید بزرگ و مذهبی یعنی عید فطر و عید قربان نیز در بندرعباس بر اساس دیرین برگزار می شود.
پیش از طلوع روز عید، بسیاری از خانواده ها با ظرف های پر از شیرینی و میوه نخست به زیارت اهل قبور می روند و هر کس بر مزار رفتگان خود حاضر می شود و با شست و شوی سنگ قبر و پاشیدن گلاب بر روی آن عود و گشته که ماده خوشبویی است دود می کنند و ظرف محتوی شیرینی را روی قبر می گذارند و از کسانی که به زیارت اهل قبور میر آیند دعوت می نمایند که کام خود را شیرین سازند و فاتحه بخوانند، پس از آن که زیارت اهل قبور تمام شد به سوی مصلا روان می شوند و نماز عید را دسته جمعی به جا می آورند.
بعد از نماز هر یک از نمازگزارن با روبوسی و دست دادن به یکدیگر تبریک می گویند و اگر عید فطر باشد علاوه بر تبریک جمله “نماز و روزه شما قبول باشد” نیز خطاب به یکدیگر به کار می برند و متقابلا پاسخ میگیرند.
از مصلی روانه منزل می شوند و در اولین فرصت به دیدار بزرگان فامیل مانند مادر بزرگ ها و پدر بزرگ ها و یا پدر و مادر و خاله و عمو و دایی و عمه ها و سایر دوستان و آشنایان می روند.
اعیاد مذهبی و ملی فرصت خوبی است تا چنانچه بین افراد یک خانواده و دوستان کدورت و دلتنگی وجود داشته با دیدار یکدیگر غبار کدورت را از دل یکدیگر بشویند و بر آنچه کدورت بوده است خط بطلان و فراموشی در کشند ، برای این کار معمولا یکی از افراد فامیل یا دوستان واسطه می شود و زمینه را برای ملاقات طرفین آماده می سازد و از آن که کوچک تر است می خواهد که پیش قدم شود و به دیدار دیگر برود.
انتهای پیام/ی