برخی ها بر سر موارد جزیی در کارها شکاف ایجاد می کنند/ لزوم دیپلماسی در اقتصاد مقاومتی
رییس جمهوری گفت: آنهایی که سر چیزهای جزئی شکاف ایجاد میکنند، نمیدانند که ما چه بار سنگینی را بر دوش داریم. به گزارش پایگاه خبری هرمز، حجت الاسلام حسن روحانی شامگاه امروز ششم اسفند در جمع فعالان صنعت فولاد در منطقه ویژه اقتصادی، صنعت فولاد را یک صنعت بنیادین در کشور برشمرد و اظهار […]
رییس جمهوری گفت: آنهایی که سر چیزهای جزئی شکاف ایجاد میکنند، نمیدانند که ما چه بار سنگینی را بر دوش داریم.
به گزارش پایگاه خبری هرمز، حجت الاسلام حسن روحانی شامگاه امروز ششم اسفند در جمع فعالان صنعت فولاد در منطقه ویژه اقتصادی، صنعت فولاد را یک صنعت بنیادین در کشور برشمرد و اظهار کرد: بخش بزرگی از معادن، نفت، گاز و سنگ آهن را خام صادر می کنیم که این جای تاسف دارد.
وی در ادامه بیان کرد: خداوند نعمتهای متعددی به ایران عطا کرده است، این درحالی است که کشورهایی حاضرند هزینههای بالایی برای دستیابی به یک کیلومتر از دریا بدهند، اما خداوند در کنار دریا؛ معادن ذیقیمتی به ما داده است.
رئیس جمهور در این رابطه گفت: به دلیل تحریمهای ظالمانه برای هر کانتینر وارداتی به ایران ۷۰۰ دلار اضافهتر از حالت معمول پرداخت میشود که این هزینه اضافه در راستای حمل مجدد از کشورهای همسایه تحمیل میشود.
وی با بیان اینکه صادرات خام معادن، گاز، نفت و سنگ آهن جای تاسف دارد، اضافه کرد: باید پرسید که چرا ما به صادرات خام مواد و معادن روی آوردهایم.
حجت الاسلام روحانی تصریح کرد: این در حالی است که معادن کشور در مقایسه با معادن کشورهای دیگر که نیازمند صدها متر حفاری است، سطحی بوده و با کمترین هزینه میتوان به استخراج رسید.
رییس جمهور در ادامه سخنان خود اضافه کرد: کشورهایی هستند که برای دستیابی به معادن تا عمق هزار ۱۵۰۰متری زمین نیز می روند اما ما بسیاری از معادن ذی قیمت در کشور داریم که در سطح برداشت می شوند.
برخی ها بر سر موارد جزیی در کارها شکاف ایجاد می کنند
وی در این رابطه به بازید خود از منطقه ویژه اقتصادی و بندر شهید رجایی اشاره و عنوان کرد: تحریم ها ما را از پای در نمی آورد بلکه تلاش داریم تحریم های ظالمانه را برداریم چون معتقدیم کسی که به ما ظلم می کند نباید در مقابل او سکوت کنیم بلکه باید ایستاد.
روحانی با بیان اینکه ما قانون اساسی، وحدت و استعدادهای بسیاری در این سرزمین داریم، ادامه داد: آنهایی که سر چیزهای جزئی شکاف ایجاد میکنند، نمیدانند که ما چه بار سنگینی را بر دوش داریم باید پرسید چرا برخی ها بر سر موارد جزیی در کارها شکاف ایجاد می کنند و چرا با وجود این همه نعمت باید فقر و بیکاری در جامعه زیاد باشد.
وی در ادامه اظهار کرد: زمانی کسی به من گفت که امروز فردی نیازمند کالا در کشور نیست و برای دریافت آن در صف نمیایستد، اما ما میگوییم در کشور کسانی هستند که به کالاهای اساسی نیازمندند.
رئیس جمهور دولت تدبیر و امید گفت: خداوند این کشور را با این همه نعمت و استعداد در اختیار ما قرار داده و اگر تمام توان خود را به کار نگیریم باید در پیشگاه ملت جوابگو باشیم.
حجت الاسلام روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه چرا باید امروز در بندر شهید رجایی برای تکمیل ظرفیت فاز ۲ سرمایهگذار پیدا نشود، تصریح کرد: برای فازهای ۴و ۵ در همین دولت تصمیم گیری های لازم انجام خواهد شد.
دیپلماسی در تحقق اقتصاد مقاومتی
روحانی با اشاره به گستردگی ظرفیت های انسانی و انرژی موجود در استان هرمزگان، از توسعه سواحل شرقی کشور و به ویژه شهرستان جاسک در هرمزگان خبر داد و افزود: این شهرستان ظرف چهار سال آینده به یکی از بنادر مهم در عرصه صادرات انرژی تبدیل خواهد شد.
وی اظهار کرد: ما باید از توسعه روابط با دنیا خوشحال باشیم چرا که زمانی که سرمایهگذاران از کشورهای مختلف به سمت ایران میآیند میدانیم که در نتیجه میتواند به سود مردم باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: در اقتصاد مقاومتی به دیپلماسی به ویژه دیپلماسی با همسایگان و کشورهای همجوار تأکید شده است.
رییس جمهور گفت: در اقتصاد مقاومتی باید حرکت های درونزا و بروننگر داشته باشیم و دولت برای بهبود محیط کسب و کار در حوزه درونزایی تلاش خواهد کرد.
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه مصرف انرژی در کشور ما دو برابر متوسط جهانی است، اضافه کرد: دولت باید تمام توان خود را برای اقتصاد درونزا و دانشبنیان و از طرفی دیگر اقتصاد بروننگر به کار گیرد.
کشورهای حوزه شمال شرقی خواستار تجارت از آبهای ایران هستند
روحانی اضافه کرد: در هر دو بخش کار اصلی به دوش صنعتگران، نخبگان و دلسوزان نظام است اما دولت نیز به وظایف خود در بحث درون زای اقتصاد مقاومتی با فراهم سازی زمینه کسب و کار و تسهیلات و روان سازی قانون، به مبحث درون زایی اقتصاد مقاومتی کمک می کند.
وی با بیان اینکه مگر میشود با این همه بندر و طول ساحل با دنیا بیارتباط بود، گفت: کشورهای حوزه شمال شرقی خواستار تجارت از راههای آبهای ایران هستند و این به معنای آن است که میتوان این ظرفیت را مورد توجه قرار داد.
رییس جمهور دولت یازدهم همچنین بااشاره به میزان دوبرابری مصرف انرژی در کشور نسبت به نرم جهانی تصریح کرد: باید شدت مصرف را کاهش داد که این با بهره وری و بهره گیری از علوم دانش بنیان قابل دسترسی است.
روحانی گفت: با وجود سواحل طولانی در جنوب وشمال نه تنها باید صادرکننده محصولات خودمان باشیم بلکه باید محصولات دیگر کشورها نظیر کشورهای آسیای میانه را نیز با توسعه راه آهن و بخش حمل و نقل صادر کنیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود به بحث مذاکرات هسته اشاره کرد و بیان داشت: دور اول مذاکرات هسته ای با کشورهای ۱+۵ این نوید را می داد که آن شش کشور نیز مانند ایران اراده لازم را در راستای رفع سوء تفاهمات داشتند.
رییس جمهور در این رابطه اظهار امیدواری کرد که گام بعدی در مذاکرات هستهای، قدم نهایی باشد چرا که همان طور که ایران اراده لازم را برای حل و فصل مسئله هستهای از خود نشان داده در نشست اول نیز اراده لازم در ۶ قدرت اول دنیا برای حل این مسئله دیده شده است.
تبدیل بندرجاسک به بندر تجاری در حوزه صادرات انرژی
حجت الاسلام روحانی گفت: با سرمایه گذاری در بخش های خصوصی از یک سو و ایجاد تسهیلات و برنامه ریزی و روان سازی از سوی دولت و پژوهش از سوی فرهیختگان می توان این امید را داشت که کشور به نقطه ای مطلوب برسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در بخش محیط زیست نیز اگر به محیط زیست توجه نکنیم نمی توانیم بگوییم به توسعه پایدار دست پیدا کرده ایم و زمانی این امر محقق خواهد شد که مردم بتوانند در فضایی سالم تنفس کنند.
رییس جمهور دولت یازدهم افزود: در حوزه تولید فولاد و چرخه آن، باید تعادل و توازن را با برنامهریزی برقرار کرده و این حوزه را به ثبات برسانیم و در کنار توسعه صنعت باید به محیط زیست نیز توجه کنیم.
وی اضافه کرد: در ماههای اخیر همگان وضع شهرهای بزرگ کشور را دیدیم و بر این عقیدهایم که اگر مردم نتوانند در هوای پاک و سالم نفس بکشند توسعه نیز به درد آنها نمیخورد.
روحانی با با اشاره به بهره گیری از همه ظرفیت های موجود در کشور افزود: ما تدبیر و امید را از مردم، فرهیختگان و دلسوزان می گیریم لذا باید تلاش کرد که امید در جامعه افزایش یابد.
رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: ظرف سه یا چهار سال آینده بندر جاسک به یک بندر مهم در راستای صادرات انرژی تبدیل خواهد شد و چارچوب برنامه ریزی اولیه آن نیز آماده است./انتهای پیام/