افشای اسناد تازه از رسوایی «ریاض سلامه»/ سفر هیئت‌های قضایی اروپا به لبنان برای تکمیل تحقیقات

به دنبال افشای اسناد جدید درباره فساد مالی ریاض سلامه و نزدیکانش در لبنان و خارج از آن کشورهای اروپایی اعلام کردند که چندین هیئت قضایی را به منظور تکمیل تحقیقات درباره این پرونده به بیروت می‌فرستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ کشورهای اروپایی رسما اعلام کردند که هیئت‌های قضایی این کشورها طی چند روز آینده برای تکمیل تحقیقات درباره پرونده فساد «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی لبنان به این کشور سفر خواهند کرد.

روزنامه الاخبار در این زمینه اعلام کرد که دادستان عمومی بیروت به نمایندگان بخش بانکی اعلام کرده که هیئت‌های خارجی به دنبال یافتن اطلاعات مستقیم درباره پرونده‌های مالی «رجا سلامه» برادر ریاض سلامه هستند که اکنون   (رجا سلامه) در بازداشت به سر می‌برد.

قاضی «غسان عویدات» دادستان کل دادگاه‌های تجدید نظر لبنان  به ۵ بانک لبنانی این درخواست هیئت‌های اروپایی را ابلاغ کرد و هشدار داد که مهلت زیادی ندارند.

از طرف دیگر روزنامه الاخبار یک نسخه از اسناد مربوط به تحقیقات فرانسه درباره پرونده ریاض سلامه را به دست آورده است. پرونده‌ای که به دست روزنامه الاخبار رسیده شامل اسناد رسمی و اظهاراتی است که نقشه املاک و مستغلات ریاض سلامه و نزدیکان وی در خارج از کشور را نشان می‌دهد.  در این بین مقامات قضایی اروپا و لبنان مشکوک هستند که سلامه از این املاک و مستغلات به عنوان پوششی برای پولشویی به میزان ۳۳۰ میلیون دلار از طریق اختلاس از بانک مرکزی لبنان استفاده کرده است.

طبق این اطلاعات بازرسان فرانسوی مشکوک هستند که ریاض سلامه شبکه‌ای از شرکت‌های املاک و مستغلات ایجاد و املاکی را در چندین کشور اروپایی خریداری کرده و سپس می‌فروشد و سرمایه‌گذاری‌های متعددی انجام داده و سپس مالکیت شرکت‌ها را تغییر می‌دهد. در همین زمینه او چندین شرکت را به «آنا کوزاکووا»  معشوقه اوکراینی خود و دخترش الیزابت واگذار کرده است.

این اسناد نشان می‌دهد که ریاض سلامه به همراه شرکای خود عملیات پولشویی از اموال اختلاس شده از بانک مرکزی را با خرید املاک در خارج از کشور و از طریق قرارداد اجاره یک دفتر به نام بانک مرکزی لبنان در پاریس انجام داده است.

طبق اسناد مذکور، ریاض سلامه در تاریخ ۲۲ جولای ۲۰۱۵ شرکت «استوک‌ویل این‌وستمنت» را  با سرمایه ۵ میلیون یورویی در لوکزامبورگ تاسیس کرده و مدیریت آن را به دو تن از شرکایش به نام‌های «گبریل جان» و «کاترین دوویلی»  سپرده بود. تحقیقات فرانسه نشان می‌دهد که این دو تن همچنین مدیران شرکت‌های «پروسدیا» و «کریتریا» بودند که در سال ۲۰۰۳ در لوکزامبورگ تاسیس شده بود.

شرکت پروسدیا  تنها سهامدار شرکت «بتسا»  است که در سال ۲۰۰۷  با سرمایه ۲۰۰ هزار یورویی تاسیس شد.  بررسی‌ها نشان می‌دهد که ریاض سلامه تنها صاحب حق اقتصادی شرکت بتسا است و حقوق اقتصادی خود در این شرکت را به معشوقه‌اش منتقل کرده است.  شرکت بتسا همچنین  دارای ۹۹ درصد سهام شرکت «اس سی ال» است  که در سال ۲۰۰۷  با سرمایه ۱۰ هزار یورویی تاسیس شد  و رجا سلامه تا سال ۲۰۱۵ مدیر این شرکت بود و در سال ۲۰۱۵ مالکیت خود را به معشوقه ریاض سلامه واگذار کرد.

این شرکت  دفتری را در خیابان شانزلیزه پاریس به نام بانک مرکزی لبنان اجاره کرده که مبلغ اجاره آن بسیار بیشتر از ارزش واقعی این دفتر است به طوری که ماهانه ۳۷ هزار دلار از سال ۲۰۱۰ تاکنون از جانب بانک مرکزی لبنان به عنوان اجاره این دفتر پرداخت شده، به این بهانه که از دفتر مذکور به عنوان مکانی برای نگه‌داری ذخیره بانک مرکزی لبنان استفاده می‌شود. در تحقیقات مشخص شد که آپارتمان موجود در ساختمان ۶۶ خیابان شانزلیزه پاریس متعلق به معشوقه ریاض سلامه بوده و در واقع بانک مرکزی لبنان این آپارتمان را از معشوقه رئیس این بانک اجاره کرده است. بنابراین علاوه بر اختلاس‌هایی که ریاض سلامه از بانک مرکزی لبنان انجام داده، این بانک سالانه حدود نیم میلیون دلار به معشوقه ریاض سلامه اجاره پرداخت می‌کند!

دستگاه‌های امنیتی در اروپا میزان ثروت سلامه در لبنان و جهان را حدود دو میلیار دلار برآورد کرده‌اند.

این دستگاه‌های امنیتی گفته‌اند، این ظن که سلامه مابین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۵ حدود ۳۳۰ میلیون دلار از بانک مرکزی با شراکت برادرش «رجا» اختلاس کرده، ظنی کوچک است زیرا نشانه‌ها حاکی از آن است که مبلغ اختلاس بسیار بیشتر از این مقادیر است.

بخش اعظمی از بحران اقتصادی و مالی اسفناکی که لبنانی‌ها اکنون با آن دست و پنجه نرم می‌کنند به سیاست‌های غلط بخش بانکی و مالی این کشور از ۳۰ سال گذشته بر می‌گردد. در این بین رئیس بانک مرکزی لبنان در راس هرم تشکیلاتی قرار دارد که این کشور را به لبه پرتگاه و فروپاشی کشانده‌اند.

نگاهی به عملکرد ریاض سلامه که به عنوان مهره کلیدی و مرد شماره یک آمریکا در لبنان شناخته شده، نشان می‌دهد که او چگونه با اجرای سیاست و پروژه‌های آمریکا، منافع ملی لبنان را به خطر انداخته است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/