اشتروک قدیمی ترین اسباب بازی کودکان هرمزگانی
استان هرمزگان در دل خود هنرمندانی با دستانی چروکیده و لرزان پرورانیده که مدت هاست بازیچه کودکان گذشته را شکل می دهند. اشتروک وسیله ای است که کودکان گذشته خاطرات فراوانی با آن دارند .
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان، شهرستان میناب قطب تولید صنایع دستی استان می باشد و یکی از مهمترین کاوش های باستان شناسی مربوط به دوره اشکانی نیز در این شهرستان انجام شده و بیشترین آثار تاریخی بدست آمده استان نیز متعلق به این شهرستان می باشد.
اُشتُروک به معنای شتر می باشد و مجسمه این شتر گاهی با سوار و گاهی بی سوار ساخته می شد و نقش ها و رنگ های بکار رفته در آن نیز متناسب با شرایط زمان دچار تغییر شده است. به علت رواج شتربانی و اهمیت فراوان شتر در زندگی مردم منطقه ، اشتروک سازی نیز در گذشته بین اهالی مرسوم بوده است .
اُشتُروک برای مورخان و باستان شناسان دارای اهمیت تاریخی و باستانی می باشد زیرا شکل مجسمه و طرح های تزیینی آن بیانگر هویت، وضعیت اقتصادی، فرهنگی و سیاسی مردم منطقه می باشد. چند سال قبل دهمین کنگره بین المللی باستان شناسی ایران در بندرعباس برگزار شد که باستان شناسان خارجی حاضر در این کُنگره با دیدن اُشتُرویک به وجد آمده و بر آن بوسه می زدند زیرا می دانستند چه گوهری را مشاهده می کنند.
هرچند این مجسمه ها در گذر زمان تغییراتی را بر خود پذیرفته اند و متناسب با شرایط سیاسی و اقتصادی تغییر شکل داده اند اما حقیقت آنها هیچگاه دچار تغییر نشده است. جنس اُشتُروک از خاک رُس و گل می باشد که توسط یک سفالگر و یک نقاش ساخته می شود که ظرافت بکار رفته در رنگ ها و نقش های این مجسمه کار دست و سلیقه دست بانوان می باشد.
انتهای پیام/م