از احتمال خسارت به محصولات کشاورزی تا لغو مرخصی و ماموریت مدیران دستگاه های اجرایی هرمزگان

با توجه به هشدار های هواشناسی مبنی بر ورود دو سامانه پر فشار قدرتمند بارشی از امروز در برخی از مناطق کشور دستگاه های اجرایی استان هرمزگان به حالت آماده باش در آمده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ با توجه به هشدار های هواشناسی مبنی بر ورود دو سامانه پر فشار قدرتمند بارشی از امروز در برخی از مناطق کشور دستگاه های اجرایی استان هرمزگان به حالت آماده باش در آمده است.

بر اساس پیش بینی ها از بامداد روز چهارشنبه این سامانه ها هرمزگان را تحت تاثبر قرار می دهد و  از روز جمعه بارندگی ها شدت می گیرد و تا اواسط هفته آینده ادامه حواهد داشت.

با توجه به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی و احتمال بارش گسترده دراستان تمامی تیم‌های امداد و نجات و تجهیزات لجستیکی حوزه امداد و نجات این جمعیت در آماده باش کامل به سر می برند.

دریا طی روزهای اخیر با توجه به افزایش ابرناکی و افزایش لحظه ای سرعت باد به طور موقت نسبتا مواج خواهد شد و شدت باد از روز جمعه تا اوایل هفته آینده قابل ملاحظه خواهد بود و سبب مواج ماندن دریا و اختلال در تردد های دریایی خواهد شد.

ورود دو سامانه قدرتمند بارشی به هرمزگان

دکتر علی رئوفی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان با اشاره به ورود دو سامانه قدرتمند بارشی به استان، عنوان کرد: دو سامانه قدرتمند بارشی از بامداد چهارشنبه هرمزگان را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی در همین خصوص، افزود: بارندگی ها در مناطق مختلف هرمزگان از روز جمعه شدت می گیرد و بارندگی ها تا دوشنبه هفته آینده تداوم خواهد داشت.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان، خاطرنشان کرد: با توجه به شدت بارش ها و پیش بینی های سازمان هواشناسی احتمال وقوع بارندگی تا بیش از ۱۰۰ میلیمتر در هرمزگان وجود دارد.

کلیه دستگاه های امدادی و خدمات رسان در آمادگی کامل

رئوفی با اشاره به صدور هشدار نارنجی سازمان هواشناسی، تصریح کرد: کلیه دستگاه های امدادی و خدمات رسان در آمادگی کامل با بسیج امکانات برای ارائه خدمات در صورت وقوع حوادث غیر مترقبه بسر ببرند.

وی گفت: کلیه مرخصی ها و ماموریت های مدیران دستگاه های اجرایی استان هرمزگان ذیربط تا اطلاع ثانوی لغو شده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان، افزود: کلیه فرمانداران شهرستان های تابعه استان با برگزاری فوق العاده جلسات بحران تدابیر لازم را برای مقابله با هرگونه حوادث احتمالی اتخاذ کنند و در این زمینه بخشداران سراسر استان ستاد مقابله با بحران بخش ها را فعال کنند و کلیه شهرداران و دهیاران با بسیج امکانات در آمادگی کامل بسر ببرند.

مردم از حضور و اتراق در کنار رودخانه های فصلی استان به صورت جدی خودداری کنند

رئوفی اظهار داشت: با توجه به اسکان مردم مناطق زلزله زده فین در چادر تدابیر لازم برای اسکان زلزله زدگان در مناطق امن در دستور کار قرار گیرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان، تصریح کرد: با توجه به احتمال طغیان شدید رودخانه های فصلی مردم از حضور و اتراق در کنار رودخانه های فصلی استان به صورت جدی خودداری کنند.

رئوفی، اظهار داشت: با توجه به بارندگی های شدید برنامه ریزی برای مدیریت سرریز احتمالی سدهای استان اتخاذ شود.

وی خاطرنشان کرد: کلیه مردم شریف استان هشدارهای سازمان هواشناسی و اداره کل مدیریت بحران استانداری را جدی بگیرند تا شاهد وقوع حوادث ناگوار همچون غرق شدن مردم در سیلاب رودخانه ها نباشیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان، افزود: با توجه به وضعیت جوی هرمزگان از هشتم تا پانزدهم دی مردم مناطق مختلف کشور از سفر به هرمزگان جدا خودداری کنند.

اماکن سرپوشیده برای اسکان اضطراری مردم  پیش بینی شود

رئوفی، گفت: اماکن سرپوشیده برای اسکان اضطراری مردم توسط دستگاه های اجرایی ذیربط پیش بینی شود.

وی اظهار داشت: با توجه به احتمال قطعی آب، برق، راهها و خطوط مخابراتی تدابیر لازم برای برقراری مجدد خدمات پیش بینی گردد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان، تصریح کرد: اطلاع رسانی گسترده و آگاهی بخشی مستمر و لحظه به لحظه به مردم سراسر استان در دستور کار صداوسیما، خبرگزاری ها، کانال های خبری و روابط عمومی دستگاه های قرار گیرد تا حوادث غیر مترقبه ناشی از بارندگی ها به حداقل ممکن برسد.

وی تصریح کرد:با توجه به پیش بینی های سازمان هواشناسی هرمزگان تا پایان سال تحت تاثیر موج های بارشی قرار خواهد داشت و انتظار بارشی های فرانرمال در ماههای دی، بهمن و اسفند وجود دارد.

هشدار احتمال خسارت به محصولات و ادوات کشاورزی در هرمزگان

مهرداد حسن زاده با اشاره به صدور هشدار سطح نارنجی کشاورزی سازمان هواشناسی، عنوان کرد: خروجی نقشه ها و مدل های هواشناسی برای روزهای آینده بیانگر ناپایداری جوی در برخی از نقاط استان هرمزگان است.

وی ادامه داد: زمان فعالیت این سامانه بارشی از بعد از ظهر پنجشنبه ۹ دی تا اواخر وقت روز یکشنبه ۱۲ دی است و بارش پراکنده باران همراه با رگبار و رعد و برق و افزایش سرعت وزش باد را به همراه خواهد داشت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان، احتمال خسارت به محصولات و ادوات کشاورزی را از اثرات مخاطره آمیز این سامانه بارشی اعلام کرد و افزود: در مزارع و باغات، زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارش ها، عدم انجام آبیاری، محلول پاشی و سم پاشی با توجه به وقوع بارش ها، استحکام سازه های باغی در برابر بارش های شدید، انجام آبیاری در خاک های شور بعد از وقوع باران به منظور آبشویی شوری از محیط ریشه، تسریع در انتقال محصولات برداشت شده به مکان های مسقف، خودداری از انجام چالکود در باغات با توجه به رخداد بارش سنگین، تسریع در کشت غلات پاییزه قبل از شروع بارش ها انجام شود.

حسن زاده تصریح کرد: در سالن های پرورش قارچ، گلخانه ها و انبارها نیز تهویه، تنظیم دما و تأمین سوخت سالن ها با توجه به کاهش دما و وقوع بارش ها، استحکام و ترمیم سقف گلخانه ها در برابر بارش شدید و وزش باد، کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت جهت جلوگیری از خسارت بیماری های قارچی و بسته نگهداشتن دریچه های گلخانه ها در هنگام کاهش دما و بارش، انجام شود.

وی گفت: همچنین در سالن های مرغداری و دامداری، عدم استفاده از آب باران برای دام ها، جلوگیری از نفوذ هوای سرد و روان آب به داخل سالن ها، جمع آوری کود از واحدهای دامداری قبل از وقوع بارش و در استخرهای پرورش ماهی، پاک سازی، تنظیم و کنترل دریچه های ورودی و خروجی آب استخرها، جلوگیری از ورود آب گل آلود به استخرها با توجه به حجم بالای روان آب و سیلابی شدن رودخانه ها، عدم کوددهی به استخرهای پرورش ماهی گرم آبی و کاهش غذا دهی به میزان نصف نرمال به دلیل ابرناکی، صورت گیرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان خاطرنشان کرد: در مناطق عشایری و زنبورداری نیز خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات، خوددداری از توقف در حاشیه رودخانه ها و مسیل ها با توجه به وقوع بارش ها، عایق بندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش، کاهش دما و وزش باد و تغذیه کمکی کلنی ها جهت زمستان گذرانی، عدم چرای دام در مراتع و ارتفاعات و انتقال دام ها به مکان سرپوشیده در هنگام وقوع بارش، و همچنین در زمینه ماشین آلات و ادوات کشاورزی، تخلیه آب و جمع آوری لوله ها، اتصالات و تجهیزات سیستم آبیاری تحت فشار به دلیل بارش های سنگین، انتقال ماشین آلات و ادوات کشاورزی از مزراع به مکان های امن به دلیل آغاز بارش ها، مورد توجه قرار گیرد.

ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان

مرضیه سی سی پور، کارشناس هواشناسی هرمزگان در گفتگو با خبرنگار هرمز اظهار کرد: از روز جاری با تاثیر یک موج بارشی، شاهد بارش پراکنده در برخی نقاط استان از جمله مناطق غربی و شرقی و مناطق دریایی استان خواهیم بود.
کارشناس هواشناسی هرمزگان تصریح کرد: به تدریج دامنه فعالیت این سامانه بارشی طی روز پنجشنبه و جمعه گسترده تر خواهد شد و در اکثر مناطق استان بارندگی پیش بینی می شود.طی این مدت بارندگیها در مناطق شرقی استان و برخی نقاط دریایی قابل ملاحظه خواهد بود و آبگرفتگی معابر عمومی مورد انتظار است.
سی سی پور افزد: فعالیت سامانه بارشی به تناوب تا اوایل روز سه شنبه ۱۴ دی در استان هرمزگان پیش بینی می شود،شدت بارش در استان هرمزگان اوایل هفته آینده بویژه یکشنبه ۱۲ دی ماه، سبب سیلاب و طغیان رودخانه های فصلی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه دریا طی روز جاری با توجه به افزایش ابرناکی و افزایش لحظه ای سرعت باد به طور موقت نسبتا مواج خواهد شد، عنوان کرد: طی امروز شناورهای سبک از تردد دریایی بویژه در محدوده دریای عمان و تنگه هرمز خودداری نمایند؛ شدت باد از روز جمعه تا اوایل هفته آینده قابل ملاحظه خواهد بود و سبب مواج ماندن دریا و اختلال در تردد های دریایی خواهد شد.
کارشناس هواشناسی هرمزگان خاطر نشان کرد: توصیه می شود آمادگی لازم جهت مقابله با خطر سیلاب بویژه اوایل هفته آینده در استان صورت پذیرد.

آماده باش هلال‌احمر هرمزگان برای حوادث احتمالی ناشی از بارش‌ها

مختار سلحشور، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان اظهار کرد:با توجه به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی و احتمال بارش گسترده دراستان تمامی تیم‌های امداد و نجات و تجهیزات لجستیکی حوزه امداد و نجات این جمعیت در آماده باش کامل به سر می برند.

وی افزود:اطلاع رسانی به اهالی مناطق زلزله زده و دیگر اهالی ساکن شده در حریم رودخانه‌ها و مسیل‌ها در حال انجام است تا بدین وسیله میزان آسیب های احتمالی را کاهش داد.

سلحشور تصریح کرد:طبق پیش بینی سازمان هواشناسی از اواخر هفته جاری شاهد بارندگی در سراسر استان و امکان بروز آبگرفتگی معابر، طغیان رودخانه‌ها و سیلابی شدن مسیل ها خواهیم بود لذا توصیه می شود شهروندان به هشدارهای هواشناسی توجه کنند و با تیم‌های امدادی نهایت همکاری را به عمل آورند.

انتهای پیام/