ارتباط با کشورهای همسایه از شدت تحریم ها می کاهد/ لزوم گسترش دیپلماسی اقتصادی دولت
خسروی گفت: امروز هر ارتباطی که جمهوری اسلامی با کشورهای همسایه برقرار می کند، از شدت تحریم ها می کاهد و دشمنان را ناامیدتر می کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ حسین خسروی نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، با اشاره به اینکه موضوع سفر رئیس جمهور به کشور قطر پس از ۱۰ سال، از ابعاد متعددی قابل بررسی است، اظهارکرد: یکی از این ابعاد؛ موضوع برجام است، در واقع شاید حربه آخر آمریکایی ها و اروپایی ها، همین تحریم های فلج کننده بود.
وی افزود: امروز هر ارتباطی که جمهوری اسلامی با کشورهای همسایه برقرار می کند، از شدت تحریم ها می کاهد و دشمنان را ناامیدتر می کند. مثلا ارتباط جمهوری اسلامی با چین، روسیه، عضویت رسمی در پیمان شانگهای و اکنون هم سفر رئیس جمهور به قطر، حاکی از این است که دنیا در همان ۵-۶ کشور اروپایی و آمریکایی و اسرائیلی خلاصه نمی شود.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از لحاظ جغرافیایی هم یکی از خواسته های رهبر انقلاب، ارتباط با کشورهای همسایه برای تامین منافع ملی بوده است که در پیام ایشان در رابطه با گام دوم انقلاب، یکی از ظرفیت هایی که به آن اشاره شده، استفاده از ظرفیت حدود ۱۵ کشور همسایه با حدود ۶۰۰ میلیون نفر جمعیت است. قطر نیز یکی از این همسایه ها است و علی رغم اینکه کشور کوچکی است، اما برقراری ارتباط با آن ضروری است.
خسروی گفت: در ۵ سال پیش و زمان اوج حضور داعشی ها در منطقه و سوریه، عربستان و برخی از کشورهای عربی مثل مصر و امارات، ارتباط خود را با قطر قطع کردند، در این شرایط یکی از کشورهایی که پاسخگوی نیازهای قطر بود، جمهوری اسلامی بود. در واقع در این ارتباطات؛ قطر جمهوری اسلامی را آزموده و ضریب اطمینان بیشتری برای ارتباط دارد.
وی با تاکید بر اینکه ارتباط با کشورهای همسایه باید در اولویت باشد، اظهارکرد: ارتباط با همه کشورها خوب است مثلا با آمریکای لاتین در فاصله طولانی، اما ارتباط با کشوری مثل قطر که همسایه، هم دین و دارای مرزهای آبی مشترک است، از جایگاه بالاتری برخوردار است.
او تصریح کرد: در جنگ اقتصادی هر چه ارتباط گیری بیشتری با کشورها داشته باشیم، حربه تحریم و جنگ های روانی دشمن علیه ما کندتر و کمتر خواهد شد.
لزوم گسترش دیپلماسی اقتصادی دولت
خسروی ادامه داد: یک جهت ارتباط جمهوری اسلامی با قطر در عرصه اقتصادی، همین موضوع جلسه کشورهای صادرکننده گاز است که ما به همراه این کشورها، می توانیم یک تشکل رسمی و تصمیم گیری های مشترکی داشته باشیم، در واقع از لحاظ نفت و گاز ارتباط با قطر جایگاه مناسبی برای جمهوری اسلامی است و امیدواریم تعاملات جمهوری اسلامی با سایر کشورها همانطور که رو به افزایش است، گسترش پیدا کند.
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بر اساس ضرب المثلی از عرب ها؛ هر چیزی را با ضد آن می توان شناخت، اظهارکرد: در دولت گذشته که تمام ارتباطات خود را با غرب گذاشته بود، دیدیم که غربی ها با ما چه رفتاری داشتند، در حالی آمریکا از برجام خارج شد که مسئولان دولت هر روز قول می دادند که اگر برجام حل شود، همه مشکلات حتی آب خوردن ما هم حل خواهد شد و حتی معتقد بودند که هر روزی که برجام دیرتر اجرا شود، خسارت های بزرگی به کشور وارد می شود.
وی بیان کرد: اما متاسفانه دیدیم که آمریکایی ها از برجام خارج و به تعهدات خود عمل نکردند، اروپایی ها هم حدود ۱۱ تعهد نسبت به جمهوری اسلامی داشتند که انجام ندادند. بر همین اساس جمهوری اسلامی نمی تواند زندگی مردم را معطل ۵-۶ کشور اروپایی و آمریکایی نگه دارد.
خسروی گفت: خوشبختانه امروز در دولت سیزدهم زمینه خوبی برای ارتباط با کشورهای منطقه به وجود آمده و امیدواریم که در کلیت دولت و به طور خاص در وزارت امور خارجه، دیپلماسی اقتصادی که فعال شده، گسترش و ادامه پیدا کند تا علاوه بر رونق اقتصادی و سرمایه گذاری، مشکلات کمتر و حربه های تحریم دشمن هم کندتر شود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰