آهنگ تحصیل در مراکز آموزشی میناب زیر ذره بین فروچاله ها
امتداد پیشروی فروچاله های میناب یک بحران جدی برای مراکز آموزشی این شهرستان تبدیل کرده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛به نقل از میناب جنوب، این روزها در گستره غارت آب میناب و خشکسالی های اخیر در این شهرستان باعث پیشروی فروچاله ها شده تا اندازه ای که قریب به ۳۰ روستا در محاصره کامل این پدیده زیست محیطی قرار گرفته است.
بحرانی مهارناشدنی که علاوه بر تخریب و گودال برداری در منازل مسکونی،باغات و بسترهایی از حوزه های سرزمینی در این شهرستان این بار به شکل و شمایلی تازه در حاشیه،مرکز و عمق مراکز آموزشی این شهرستان ظاهر شده است.
پدیده مخرب زیست محیطی که اغلب کارشاسان و مسئولان تزار اول حوزه محیط زیست کشور را به خود معطوف کرده است و در نبود آغازی برای چشم اندازهای اندیشیده شده برای مهار این بحران، با عمق و گستره نفوذ بیشتری این بار مراکز آموزشی را در گستره تخریب قرار داده اند.
مردم شهرستان میناب پذیرفته اند که آب مردم بندرعباس از منابع آبی این شهرستان تامین شود اما با ناپایداری این منابع آبی از این پس همه مسئولان استانی و کشوری برای تامین آب بندرعباس بایستی تلاش کنند و از وقوع فاجعه مهارناشدنی فروچاله ها جلوگیری کنند.
از آنجایی که پیگیری و حل این مشکل تکلیفی است که بر گردن نمایندگان استان قرار دارد و این مسئله را در دستور کار خود قرار دهند تا از وقوع حادثه احتمالی که امنیت جانی مردم شریف میناب را به خطر می اندازد جلوگیری کنند.
در پی بوجود آمدن این وضعیت بحرانی مردم احساس نا امنی کرده به طوری که روزانه شاهد خشک شدن و نابودی باغات و نخیلات خود هستند، فاجعه ای که همچنان ادامه دارد و یک مشکل امنیتی را برای مردمان بیش از ۳۰ روستا بوجود آورده است.
فرونشست از شمار مخاطرات زمین است که بهصورت آرام و خزیده با متراکم شدن رسوبات به دلیل خالی شدن سفره آب زیرزمینی و ریزشهای زیرسطحی شروعشده و یا با خالی شدن سفرههای آبهای فسیلی سبب تخریب سقف رسوبات به درون حفرههای زیرزمینی میشود و درنهایت نشست سطح دشت و یا شکلگیری فروچاله ها را در پی دارد.
صاحب نظرانی چون محمد درویش سرپرست دفتر مشارکتهای مردمی سازمان محیطزیست، اسماعیل کهرم مشاور محیطزیست، پیمان دانشکار آراسته پدر آبهای زیر زمینی ایران و استاد دانشگاه صنعتی شریف، محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی، حجت الاسلام ابوترابی نائب رئیس مجلس و مریم ابتکار رئیس سازمان محیط زیست به عنوان شاخصترین بازدیدکنندگان از فروچاله های دشت میناب بازدید کرده اند.
از آنجایی که فعالان محیطزیست میناب تلاشهای بسیاری برای مطلع کردن مدیران استان و کشور نسبت به عمق فاجعه کرده اند و بارها حقوق حقه دشت میناب و مردم درمانده روستاهای بخش مرکزی این شهرستان را مطالبه نموده اند اما تا کنون اقدام عملی و یا حتی دستور امیدوارکننده از مسئولین در پی نداشته است.
آسایش و امنیت حدود ۷هزار نفر جمعیت ساکن در ۳۰روستاهای واقع شده در کانون فروچالههای میناب سلب شده اما تنها اقدام مدیران طی سال گذشته بازدید و اظهار تاسف بوده است.
طبق نظرات کارشناسان و محققان علم زمین شناسی اصلیترین عامل وقوع این پدیده استحصال بیرویه و غیراصولی آبهای زیرسطحی از دشت ممنوعه میناب بوده است.
انتهای پیام/م