آغاز برداشت نخستین ماهی خاویاری در حاجی آباد هرمزگان
فرماندار حاجی اباد از آغاز نخستین بار برداشت ماهیان خاویاری از نوع “استرلیاد” دریک مزرعه کشاورزی در شهرستان خبرداد.
حمید جهانگیری، فرماندار حاجی آباد در گفتگو با خبرنگار هرمز اظهار کرد: پرورش ماهیان خاویاری برای دست یابی به خاویار که به طلای سیاه با هدف رونق در تولید، اقتصاد و اشتغال از پنج سال پیش در حاجی آباد آغاز شده و هم اکنون به مرحله خوبی در زمینه توسعه رسیده است.
جهانگیری افزود: تولید بچه ماهیان استرلیاد سه سال پیش با حمایت دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی شیلات ایران از مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان خاویاری شهید دکتر بهشتی -گیلان برای بررسی امکان پرورش اینگونه ارزشمند در شرایط اقلیمی هرمزگان به استخرهای پرورش ماهیان خاویاری در شهرستان حاجی آباد منتقل شد.
وی ادامه داد: در آن زمان متوسط وزن ماهیان مورد استفاده برای استحصال خاویار سه تا سه و نیم کیلوگرم بوده اند که از سه قطعه ماهی بیش از یک کیلوگرم خاویار بسیار با کیفیت به دست آمده است.
فرماندار حاجی آباد تصریح کرد: در اکثر منابع شیلاتی گونه استرلیاد برای منابع آبی سرد سیر و با دمای ۱۴ تا ۱۶ درجه توصیه می شود که خوشبختانه این ماهیان در حاجی آباد در طول کمتر از سه سال در دمای آب چاه با میانگین ۲۳ تا ۲٧ درجه سانتی گراد نگهداری و پرورش داده شده اند.
وی افزود: استان هرمزگان که به عنوان قطب پرورش میگو و ماهیان دریایی در کشور شناخته میشود ولی برخی از پرورش دهندگان در سالهای اخیر به پرورش ماهیان خاویاری روی آورده است و قصد دارند با استفاده بهینه از استخرهای ذخیره آب کشاورزی در سالجاری تولید گوشت این ماهیان را به ۱۷ تن افزایش دهد.
جهانگیری عنوان کرد: در حال حاضر قیمت هرکیلو خاویار استحصال شده به صورت عمده فروشی ارزشی افزون بر چهل میلیون ریال بسته به گونه پرورشی دارد.
وی با بیان اینکه حاجی آباد بهترین منطقه برای پرورش ماهیان خاویاری است، گفت: شهرستان حاجی آباد نخستین و بزرگترین پرورش دهنده ماهی خاویار در هرمزگان است
فرماندار حاجی آباد با بیان اینکه ۲ هزار قطعه ماهی خاویار در حوضچه روستاهای جائین و گلروئیه پرورش داده میشود اظهار کرد:وزن این ماهی در شهرستان حاجی آباد در مدت یک سال به ۵ کیلوگرم میرسد که ۲ برابر متوسط کشور ، که ماهیان خاویاری حاجی آباد از نوع سیبری، قره برون، استرلیاد و فیل ماهی است.
وی با بیان اینکه هر کیلو ماهی خاویار برای کشور ۷ دلار ارزآوری دارد افزود: پارسال هزار و ۴۰۰ کیلو گرم ماهی خاویار به ارزش نه هزار دلار به روسیه صادر شد و برای پرورش هزار قطعه ماهی خاویار حدود ۱۰۰ میلیون تومان سرمایه ثابت و ۱۰۰ میلیون تومان سرمایه در گردش هزینه شده است.
محمد برازش فر کارشناس ماهیان خاویار حاجی آباد گفت:زمان فروش ماهیان خاویاری زمستان است و و پیش بینی میشود ۱۰ تن ماهی خاویار صید شود و در حاجی اباد ۲۰ قطعه ماهی خاویار ۳ ساله به وزن ۲۰ کیلو گرم برای تولید خاویار پرورش داده میشود.
وی افزود: بارسیدن سن این ماهیها به ۸ سال و وزن ۵۰ کیلو برای نخستین بار در هرمزگان خاویار تولید میشود وهر قطعه ماهی خاویاری ۵۰ کیلوگرمی با سن ۸ سال میتواند ۱۰ کیلو خاویار تولید کند.
برازشفر خاطرنشان کرد: قیمت هر قطعه ماهی خاویارکه از آن خاویار تولید شود صد میلیون تومان و قیمت هر کیلو خاویار ۱۵ میلیون تومان است و حوضچههای پرورش ماهی خاویار حاجی آباد چهار سال پیش به بهره برداری رسید.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰